Districtsfinale 2009 - De Opkomst

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Districtsfinale 2009


Districtsfinale vierde klas bandstoten in Onderdijk 2009

Geplaatste spelers
1. Jan Schouten  1.538
2. Marcel Sijm 1.49
3. Luuk te Paske 1.473
4. Jaap Groot  1.40
5. Emile Robert 1.395
6. Jaap Burger  1.366
7. Aad Ligthart 1.35
8. Sjaak Hoffer 1.347

De finale werd namens het districtsbestuur geopend door Hans Berkhout die de finalisten toesprak en veel succes toewenste.
In de eerste ronde kreeg de als eerste geplaatste Jan Schouten klop van Sjaak Hoffer in een knap partij van 20 beurten Jaap Groot versloeg Emile Robert in 25 beurten de overige spelers moesten duidelijk nog even aan het biljart wennen.
In de tweede ronde zakte het niveau verder weg alleen Emile Robert wist zijn partij redelijk af te sluiten met een moyenne van 1.48
De tweede avond werd er meer van de spelers verwacht en dat kwam ook uit, Emile Robert wist in 15 beurten Jaap Burger te verslaan Luuk te Paske en Jan Schouten versloegen in 21 beurten respectievelijk Marcel Sijm en Jaap Groot.
Aad Ligthart bleef met zijn overwinning in 31 beurten qua moyenne wat achter op zijn latere concurrenten voor de titel.
In de vierde ronde Versloeg Luuk te Paske in 17 beurten Sjaak Hoffer .
Jaap Burger wist ondanks een serie van 11 zijn partij niet te winnen en moest met 40-39 de winst aan Jan Schouten laten.
Emile Robert hoogde zijn moyenne op naar 1.78 en leek daarmee de grote kanshebber voor de titel te worden.
Op de zaterdagmiddag was Emile het echter helemaal kwijt hij verloor van Sjaak Hoffer 40-37 in 40 beurten. Aad Ligthart pakte deze ronde de kop door Jaap Burger te verslaan 40-37 in 30 beurten. en Jaap Groot won van Luuk te Paske en kroop langzaam omhoog..
In de zesde ronde wisten Aad Ligthart en Luuk te Paske beide hun partij te winnen zodat de finale tussen deze twee zou gaan Aad had 10 punten en Luuk had 9 punten daarna volgde Jaap Groot met 8 punten.
In de laatste ronde wist Jaap Groot zijn partij te winnen van Marcel Sijm, 40-14 in 18 beurten, en eindigde hierdoor als tweede voor Marcel was er geen ontkomen aan en hij eindigde als laatste. Emile Robert liet in de laatste ronde nog even zien dat hij wel degelijk zijn partij mee kon spelen en versloeg in 16 beurten Jan Schouten 40-17.Jaap Burger wist zich aan de onderste plaats te onttrekken door te winnen van Sjaak Hoffer 40-29 in 35 beurten.
Het finale partij tussen Luuk te Paske en Aad Ligthart werd duidelijk in het voordeel beslist van Luuk hij won in 22 beurten 40-26.
Na afloop waren er bloemen voor de spelers en een aandenken in de vorm van een standaard en natuurlijk de lovende woorden van het bestuurslid Hans Berkhout tijdens de prijsuitreiking.
Ook voor de arbiters waren er bloemen zij hadden deze 3 dagen ook hun vrije tijd weer opgeofferd en wij zijn daar als biljarter en organiserende vereniging zeker blij mee ook een financiële bijdrage was daarom op zijn plaats, Arie Jonkman zal daar wel een geschikt doel voor weten te vinden. Daarna zette de voorzitter van DOET zijn twee finalisten Jaap en Jaap nog even in de bloemen.
Wilma werd door de voorzitter van “De Opkomst” bedankt voor de voortreffelijke broodmaaltijd en de borrelhapjes het was allemaal weer prima voor elkaar.
Ook werden er door Hans Berkhout bij de afsluiting woorden van dank gericht aan de organisatie die in handen was van biljartvereniging De Opkomst.

Luuk te Paske en Jaap Groot zullen het district West Friesland 27-28 febr. en 1 maart in het gewest vertegenwoordigen, reserve is Aad Ligthart.

© Copyright 1998 -2020 www.deopkomst.com
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu