Districtsfinale 2011 - De Opkomst

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Districtsfinale 2011

Districtsfinale vierde klas bandstoten te Onderdijk 2011

ONDERDIJK – Donderdag 20 januari begon de finale bandstoten 4e klas in Café De Welkomst te Onderdijk. Onder leiding van Arie Jong werden de partijenverspeeld.Wim Bosman had zich als 1e geplaatst en we weten allemaal dat het verschrikkelijk moeilijk is om die plaats van het begin af aan vast te houden.
Na de eerste ronde was Wim zijn plek in de ranglijst kwijt geraakt aan Pim Uitentuis. Die kwam de finale in met een moyenne van 1.45 maar liet zien dat hij in deze klasse niet thuis hoorde. Met een gemiddelde van 2,50 stond hij boven aan de ranglijst. Wim deed het evengoed niet slecht, want zijn start was ook boven verwachting,
gemiddelde 2,35. Gerard Verbeek liet van zich horen in de tweede ronde. In 16 beurten maakte
hij het uit en zijn algemeen gemiddelde schoot omhoog naar 1,90. Met twee gewonnen partijen voerde hij de ranglijst aan. Wim Bosman bleef steevast op de 2e plaats met een keurig gemiddelde van 1,70. Maar Jaap Meissen vond ook langzamerhand ritme in zijn biljarten. Zijn algemeen gemiddelde bleef wat aan de lage kant, 1,12.
Pim speelde remise dus was van 1 gezakt naar de 4e plek.
Vrijdag 21 januari begonnen de partijen weer om 19.00 uur en Aart op den Kelder en Aad Ligthart hadden allebei nog geen partij gewonnen. De wil en de motivatie was er wel. Maar dan nog moet het wél lukken.
Helaas hielden ze de hatelijke 0 tot het eind van de avond vast. Voor Theo Mol en Dick van
Zelm was vrijdag een goede dag. Zij wonnen beide partijen. Dick had zich ondertussen opgewerkt naar plaats 4 om van Gerard Verbeek te winnen met een algemeen gemiddelde van 1,24 en Theo op plaats 6 met een gemiddelde van 1,23.
Pim Uitentuis had de 1e plaats weer overgenomen van Gerard Verbeek.
Het gemiddelde was gezakt naar 1.83. Gerard zelfs naar 1,38.
Zaterdag nam om 13.00 uur deze spannende finale aanvang. Spannend tot ophet einde aan toe. Ronde 5 was verspeeld en Gerard had het stokje weer overgenomen van Pim. Jaap Meissen had zich tussen de heren verschanst. Hij was zeker nog niet afgeschreven. Aad Ligthart had zijn eerste winnende partij. Dus van die hatelijke 0 was hij af.
Ronde 6 bouwde de spanning alleen maar meer op voor de nummers 1 t/m 4. Pim (9 punten) en Gerard (8 punten) deden aan stuivertje wisselen. Theo Mol liet ook nog even van zich horen met een goede partij en vleide neer op de 3e plaats met een algemeen gemiddelde van 1,34. Jaap Meissen op plek 4, ook
met 8 matchpunten. Wim Bosman was na een aantal ontevreden partijen gezakt naar de 5e plaats. Dick was een beetje de weg kwijt, maakte zijn stoot niet af, het lukte hem gewoon niet.
Nu waren in de laatste ronde vier mannen met kans op een plek naar de regiofinale in Hippolytushoef. Aart op den Kelder won eindelijk zijn eerste partij, van Aad Ligthart. En Dick van Zelm ging als een bezetene van start. Hij had al een stuk 20 caramboles gemaakt in een beurt of 6. Helaas ging hij te hard van stapel en liet het een daarna beetje liggen. Theo kon toen langzamerhand dichterbij kruipen, maar Dick maakte het als eerste uit.
Gerard Verbeek moest tegen Jaap Meissen en zij gingen lang gelijk op. Toen ging Jaap ervandoor. Maar had nog een aantal beurten nodig om de laatste puntjes te maken. Jaap was op dat moment kampioen, maar de partij van Pim en Wim was nog aan de gang. Pim moest winnen om Jaap van zijn troon te stoten. Wim en Pim gingen lange tijd gelijk op en op een gegeven ogenblik was Pim er klaar mee en maakte het met grote gemak uit. De kampioen was bekend.

Uitslag moy. pnt. h.s.
1. Pim Uitentuis 1,68 11 12
2. Jaap Meissen 1,25 10 11
3. Gerard Verbeek 1,51 8 12
4. Theo Mol 1,32 8 10
5. Dick van Zelm 1,31 7 11
6. Wim Bosman 1,23 6 8
7. Aad Ligthart 1,07 4 12
8. Aart op den Kelder 1,05 2 7
Pim mag samen met Gerard Verbeek naar de Regiofinale in Hippolytushoef. Mannen, heel veel succes en maak West-Friesland trots.
Het was een sportieve en zeer gezellige finale bij Café De Welkomst te Onderdijk.
Er was wel wat publiek aanwezig, maar vind het toch jammer dat er niet zoveel biljartcollega’s komen kijken.
Het is zeker voor een finalist een grote steun als je even komt
© Copyright 1998 -2020 www.deopkomst.com
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu