Districtsfinale 2017 - De Opkomst

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Districtsfinale 2017


Districtsfinale 4e klasse bandstoten seizoen 2016/2017
ONDERDIJK – Biljartvereniging de Opkomst verzorgde op 12, 13 en 14 januari de districtsfinale 4e klas bandstoten in de Welkomst in Onderdijk. Volgens finalist Joyce Haakman was dit de gekste finale die ze had meegemaakt.
Klaas Neuvel van Het Groene Laken liet gelijk de eerste avond zien dat hij biljarten kon. Zijn eerste partij maakte hij korte metten tegen Luciën Vossems van de Horna. In 15 beurten was Klaas klaar.
Maar het kon nog erger. Joyce Haakman van de Opkomst was vervolgens de pineut. In 14 beurten veegde hij haar van het laken. Miquel de Wit van de Opkomst, Kees Jong van ’t Moddermannetje en Jan Schuitemaker van De Carambole deden die avond ook goede zaken. Klaas stond de eerste avond aan kop.
De tweede avond leek of de Grootebroeker zijn tweelingbroer aan het biljart stond. Degene die verliezen niet erg vond, maar het gemiddelde wel in de gaten hield, want de eerste avond op 2,75 eindigen, is aan de hoge kant. Daardoor profiteerde Kees, Jan en Miquel weer. Jan stond aan het einde van de tweede avond aan kop. Aad Hoornsman van Jong Leven Luciën en Joyce hadden geen antwoord op al het geweld. Henk Bot van D.R.L. sprokkelde wel langzamerhand zijn puntjes bij elkaar.
De laatste dag werd het per ronde nog vreemder, dan stond Miquel weer bovenaan, dan weer iemand anders. Het was stuivertje wisselen aan de top. De laatste partijen na de maaltijd, aangeboden door Wilma, werden gespeeld door Henk en Joyce, Luciën en Aad. Het was niet het toernooi voor de man uit Zwaag, maar de laatste dag wist hij toch nog wat punten bij elkaar te vergaren. Aad verloor zijn partij en dat deed hij niet voor de eerste keer. Ook hij had zijn weekend niet. De wedstrijd tussen Henk en Joyce was nog wel spannend. Joyce speelde het hele toernooi heel matig voor haar doen De enige punten die zij pakte was tegen Jan. Ze maakte haar 40 caramboles in 41 beurten. Van klasse was zeker geen sprake. Tegen Henk verloor zij nipt.
Toen waren de sterke spelers aan de beurt. Miquel mocht het opnemen tegen Klaas. Hij ging goed en Klaas had een afwachtende houding. Hij vond het op slot welletjes en maakte het met een serie van 8 uit.
Jan en Kees hadden een titanenstrijd. Kees stond eerst flink achter, maar kwam weer terug. Hij had wat problemen met het uitmaken van de partij, dat beleefde hij de dag eerder al tegen Miquel en Klaas. Jan liet het wat liggen en Kees bleef koelbloedig zijn punten pakken en won de partij.
Henk en Klaas komen 10, 11 en 12 februari weer terug in de Welkomst voor de gewestelijke finale. Wie daar wint mag nationaal spelen op 17, 18 en 19 maart in Roosendaal.

Naam                      pnt.   moy.    h.s.
Henk Bot                 10    1,49    16
Jan Schuitemaker      9    1,37      9
Miquel de Wit            9    1,34     10
Kees Jong                9     1,30     13
Klaas Neuvel            7     1,94      8
Luciën Vossems        6     1,18     10
Aad Hoornsman        4     1,13     10
Joyce Haakman        2     1,09      7

© Copyright 1998 -2020 www.deopkomst.com
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu