Districtsfinale 2018 - De Opkomst

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Districtsfinale 2018

Eindstand:

1. Kenneth Schiphorst 12 matchpnt en  een gem. van 1,69
2. Henk van Bruggen 11 matchpnt en  een gem. van 1,44
3. Miquel de Wit 9 matchpnt en  een gem. van 1,53
4. Aad Ligthart 6 matchpnt en  een gem. van 1,50
5. Mario Lammers 6 matchpnt en  een gem. van 1,37
6. Niek Weel 6 matchpnt en  een gem. van 1,29
7. Kees Slagter 4 matchpnt en  een gem. van 1,28
8. Benny Beek 2 matchpnt en  een gem. van 1,12


Op 4, 5 & 6 Januari 2018 werd de district finale 4de klas bandstoten gespeeld bij Café Restaurant de Welkomst bij de Biljart vereniging De Opkomst te Onderdijk.
De opening werd gedaan door Anton Haakman en de wedstrijdleiding was dit jaar in handen van Wim Mosman en ass. Irene van Vliet.
Op Donderdagavond waren de spelers eigenlijk in 2 groepen te verdelen. Kenneth, Mario, Miquel en Henk speelde alle vier erg goed. Met respectievelijk moyennes (na 2 wedstrijden) van 1.77, 1.56, 2.00 en 1.66. En dan moet je dus bedenken dat de bovengrens van Bandstoten 4e klasse dus 1.50 is. De andere 4 spelers konden duidelijk nog niet echt hun beste spel laten zien.
Vrijdagavond begon iedereen toch weer vol goede moed aan ronde 3 en 4.
Miquel was zijn goede vorm van donderdag (moyenne van 2.00) vrijdag helemaal kwijt en verloor beide partijen. Kenneth kon de goede lijn wel doorzetten en won net als donderdag ook vrijdag beide partijen. Ook Niek kon nu zijn beste spel laten zien. Wat heet in de 4de ronde walste hij over Mario heen. In slechts 13 beurten wist hij de benodigde 40 caramboles te maken.
Zaterdag was de laatste finale dag met nog 3 ronden te spelen. Kenneth begon deze dag dus ongeslagen en gezien zijn spel van de afgelopen 2 dagen was dat ook terecht. Voor Miquel leek er weinig meer te halen met 3 matchpunten uit 4 wedstrijden en een 5de plaats in de tussenstand.  
Om 13:00 uur begonnen de spelers aan ronde 5. Ook het publiek was voltallig aanwezig, en ook was er weer een verloting met heerlijke en mooie prijzen. Na de 6de ronde  was er een heerlijke broodtafel met soep die aangeboden werd door Wilma en Gerrit.
Om 18:30 uur was iedereen er al weer klaar voor om de 7e ronde / finale ronde te spelen. Kenneth was in ronde 5 tegen zijn eerste verliespartij van het toernooi aangelopen, tegen zijn teamgenoot Henk. Henk was daardoor voor de laatste ronde opgeklommen naar plek 2 in de tussenstand met 9 matchpunten, 1 matchpunt minder dan Kenneth. Miquel had zich ondertussen met 2 winstpartijen ook ophoog gewerkt naar plek 3 met 7 matchpunten. In de laatste ronde ging het kampioenschap tussen de teamgenoten Kenneth en Henk. Miquel kon eventueel nog tweede worden bij een eventueel verlies van Henk en een betere moyenne. Miquel won zijn laatste partij tegen Aad en kon daarna rustig kijken naar de laatste 2 partijen van het toernooi. Miquel kon geen kampioen meer worden. En doorgaan naar gewestfinale met hoogste moyenne daar geloofde Miquel eigenlijk ook niet meer in. Zowel Kenneth als Henk hadden een betere moyenne op dat moment. Kenneth maakte in zijn de laatste partij geen fout en won die vrij eenvoudig van Mario. Kenneth werd daarmee onbereikbaar voor Henk en werd daarmee de terechte Districtskampioen. Henk was op dat moment nog bezig met zijn partij tegen Kees. Aan de kant had het publiek al snel uitgerekend dat als Henk in 30 beurten of eerder uit was hij samen met Kenneth naar de gewestfinale zou gaan. En wellicht had hij dat zelf ook al uitgerekend, want de zenuwen leken Henk nu parten te gaan spelen. Op het oog gemakkelijke ballen kon hij ineens niet meer maken. Hij won de partij nog wel maar had daar uiteindelijk wel 41 beurten voor nodig. Henk werd hierdoor dus wel 2de van het toernooi voor Miquel die 3de werd, maar Miquel had nu wel een betere moyenne dan Henk en zou (samen met districtskampioen Kenneth) naar de gewestfinale B4 gaan.

N.B. Miquel de Wit werd later dit jaar Gewest kampioen en daarna ook nog Nationaal kampioen Bandstoten 4e klasse!

---------------------

Met vriendelijke groet,

Wim Mosman
© Copyright 1998 -2020 www.deopkomst.com
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu