Districtsfinale 2019 - De Opkomst

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Districtsfinale 2019

Op 7, 8 & 9 februari 2019 werd de districtsfinale bandstoten 4e klasse gespeeld in Café/Restaurant de Welkomst bij de Biljartvereniging De Opkomst te Onderdijk.
De opening werd gedaan door voorzitster Simone Stroet en Jan Bakker van de commissie Openen en Sluiten. De wedstrijdleiding was in handen van Wim Mosman.
Omdat 1 van de spelers zich te laat meldde mocht reserve Wil Bregman zijn keu ook gereed maken om mee te doen aan de finale. In zijn eerste partij maakt hij meteen de hoogste serie van het toernooi, een serie van 15.
Op Donderdagavond werd er sterk gespeeld door alle finalisten, het geen ook resulteerde in tussenstand waar Aad Jong aan de leiding ging met 3 MP en Nick Hof de hekkensluiter was met 1 MP. De overige 6 finalisten hadden allen 2 MP.
Vrijdagavond begon iedereen weer vol vertrouwen aan ronde 3 en 4, alle finalisten geloofde nog in de titel. Misschien dat alleen Nick een beetje twijfelde, maar hij wist zelf dat hij beter kon, wat later ook zou blijken. Deze avond werd beduidend minder gespeeld, maar waren de partijen wel bijzonder spannend. Ook uit de stand na 4 ronden kon je nog niet voorspellen wie er op zaterdag zou gaan winnen. Meindert en Sjaak stonden nu boven aan met 6 MP. Nick (3 MP) had de laatste plaats overgedragen aan Jan Peter Stam (2 MP).
Zaterdag was de laatste finale dag met nog 3 ronden te spelen. Nadat er in totaal 6 ronden gespeeld waren, werd er een heerlijke broodtafel met soep aangeboden door Wilma en Gerrit van de Welkomst. Met nog 1 ronde te gaan waren er in theorie nog steeds 6 spelers kanshebber om kampioen te worden, Meindert (8 MP), Nick (7 MP), Aad (7 MP), Wil (7 MP), Maarten (6 MP) en Sjaak (6 MP). Las u dat nu goed? Ja Nick had zich in 2 partijen van plek 7 naar plek 2 opgewerkt. Zo dicht lag het allemaal bij elkaar.
Wil won zijn laatste partij van Jan Peter, ondanks dat hij 19-29 had achter gestaan. Daar keek niemand meer van op overigens, want Wil had ook al partijen gewonnen waar hij 17 of zelfs 18 punten achter stond. Maarten won zijn laatste partij van Aad. Met Wil in de hot seat begonnen de laatste partijen. Nick won zijn laatste partij van Mario in slechts 15 beurten en nam heel even de plaats van de hot seat over van Wil. Enkele minuten later won Meindert zijn partij van Sjaak en werd daarmee Districtskampioen Bandstoten 4 klasse 2018-2019. Na de prijsuitreiking was het toewijzen van de afgevaardigden voor de gewestfinale ook net zo spannend als het hele toernooi. Meindert (1) was verhinderd en dus gaat Nick (2) naar het gewest. Maarten (4) had het hoogste moyenne, maar was ook verhinderd en dus gaat Mario (7) ook naar het gewest. Hierna moest nog een reserve aangewezen worden. Wil (3) was verhinderd, Aad (5) was verhinderd en dus werd Sjaak (6) als reserve aangewezen.
Al met al waren het 3 fantastische dagen, waarbij het publiek de wedstrijden in de Welkomst ook live konden meekijken op een groot scherm. Op de donderdag en de zaterdag werd er ook nog een loterij gehouden waar leuke en lekkere spullen te winnen waren.
Tenslotte: spelers, Simone, Anton, Wilma en Gerrit, Jan Bakker, toeschouwers, schrijvers en natuurlijk de arbiters: bedankt voor 3 geweldige dagen!

© Copyright 1998 -2020 www.deopkomst.com
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu