Gewestelijke finale 2015 - De Opkomst

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Gewestelijke finale 2015


Gewestelijke finale 5e klas Bandstoten
Op 25 en 26 januari is het gewestelijk kampioenschap 5e klas bandstoten gehouden bij biljartvereniging de Opkomst in Onderdijk. De finale was verplaatst i.v.m. het overlijden van Koos Groot voorzitter van het district en biljartvereniging Cultura, wij wensen familie, vrienden en kennissen veel sterkte toe met het verlies van een fijn mens en een zeer gedreven biljarter.
De finale werd nu in twee dagen gespeeld, er werd zaterdag om 10:45 uur officieel geopend door Thea de Weerd. Er werd op de eerste dag gevarieerd gespeeld met hoogte- en dieptepunten
Een hoogtepunt was er voor mevr. Nieuweboer zij liet een leuke serie noteren van 13 wat uiteindelijk ook de hoogste serie zou zijn maar ondanks dat zou ze geen partij weten te winnen.
Een dieptepunt was de partij tussen Beerepoot en Nijhuis wat 44 beurten vergde waarbij Nijhuis met de winst aan de haal ging 30-25
Na de eerste dag waren er een viertal spelers die zich lieten zien als kanshebber dat waren van Ekkendonk, de Wind, Kramer en de Ruiter zij hadden ook qua gemiddelde het beste laten zien, alle 4 boven de 1 gemiddeld.
Op de tweede dag zou het uiteindelijk allemaal moeten gebeuren.
Van Ekkendonk was er duidelijk op uit om snel toe te slaan de eerste partij won hij meteen maar in 17 beurten van Beerepoot. In zijn volgende partij tegen Kramer liet hij zien wie de titel verdiende hij wist de partij in 23 beurten te winnen 30 om 12.
Hierdoor was de winnaar al een ronde voor het einde bekend wel wist de Wind de partij tegen van Ekkendonk nog winnend af te sluiten waardoor hij tweede werd en als reserve staat genoteerd voor het nationaal kampioenschap in Sittard.
Voor de West Friese deelnemers was er deze keer geen ereplaats te behalen zij werden 7 en 8 in de eindstand

Bij de sluiting dankte Thea de Weerd de eigenaresse van café De Welkomst voor het beschikbaar stellen van de lokaliteit en biljartvereniging De Opkomst voor het op zo korte termijn organiseren van deze gewestelijke finale.

© Copyright 1998 -2020 www.deopkomst.com
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu